29 lutego w Hotelu Arche zawodnicy Eltrox Włókniarza Częstochowa wspólnie z trenerem Markiem Cieślakiem wzięli udział w gotowaniu w formule Livecooking - “Żużel od kuchni”. Cały dochód z imprezy zostanie przekazany na rehabilitację Kamila Cieślara.
W szefów kuchni zamienili się Fredrik Lindgren, Jason Doyle, Paweł Przedpełski, Jakub Miśkowiak, Mateusz Świdnicki, Bartek Kowalski oraz trener Marek Cieślak. Zabrakło jedynie Leona Madsena i Rune Holty. Fachowych porad żużlowcom udzielał szef kuchni ArcheVita – Bartosz Musiał.
Była to okazja, aby nie tylko spotkać się z żużlowcami, ale również skosztować przygotowanych przez nich potraw. Dochód z imprezy zostanie przekazany na rehabilitację Kamila Cieślara, który jako junior startował w częstochowskim Włókniarzu. Jego karierę przerwała poważna kontuzja.
Imprezę poprowadził Ireneusz Bieleninik, znany dziennikarz, konferansjer i artysta estradowy.